Hoera 2 jaar!!

Lieve Eefje,

Hoera, 2 jaar word jij vandaag!
Wat word je groot. 
Van dat kleine, lieve baby’tje ben je uitgegroeid tot een prachtige meid.
Een heel lief meisje vol kapoenenstreken, helemaal verzot op gek doen en dansen. Ook een meisje met een heel sterk karakter. Je bent een vechtertje en slaat je hier maar mooi doorheen. Wij zijn ongelooflijk trots op jou.

Toch ervaar ik vandaag dubbele gevoelens en is het een dag met een lach en een traan. Ik ben natuurlijk heel blij om jouw verjaardag te vieren. Maar het doet me ook nadenken hoeveel kostbare tijd we al verloren hebben.
Het vele ziek zijn, de ziekenhuisopnames, je operatie, de sonde en alle perikelen daarrond, de vele verschrikkelijke tafelmomenten en nu de heel lange opname in het Zeepreventorium…
Wat hadden we je gisteren zo graag zelf in je bedje gelegd en verteld dat het de volgende morgen feest zou zijn. Om je er dan vanochtend samen uit te halen terwijl we ‘happy birthday’ zingen. Zo moeilijk om dit niet te kunnen doen en een halve dag van je tweede verjaardag te moeten missen. Maar gelukkig lieten ze ‘jouw dag’ in de leefgroep niet onopgemerkt voorbij gaan en was het daar ook feest. Gisteren bakten ze speciaal voor jou (soja-) pannenkoeken en dat vond je heel lekker.

En deze morgen zijn ze jou met z’n allen feestelijk komen wakker maken. Toen we het kaartje met de foto’s van jouw feestje kregen, kon ik mijn tranen niet bedwingen. Enerzijds verdriet om wat we moesten missen, maar anderzijds zoveel dankbaarheid dat ze daar zo goed voor jou zorgen en je daar ook met veel warmte en liefde omringd wordt.
Maar jouw stralende gezichtje en je knuffels toverden dan weer meteen een lach op mijn gezicht. 

Maar één ding is zeker; feesten zullen we doen. Vandaag was het rustig met ons vieren en morgen met de hele familie.
In tegenstelling tot vorig jaar kunnen we je nu wel al met wat lekkers plezieren. Wat een geweldige evolutie én een extra reden om te vieren 🙂

Ik denk dat je vandaag toch ook wel genoten hebt van je dagje. Van het samenzijn, de cadeautjes én een lekker (soja-)ijsje.

Dikke kus,
mama.

Een gedachte over “Hoera 2 jaar!!

  1. Gunter en Agnes 21 september 2019 — 15:46

    Mooi, onvergetelijk. Wie had dat gedacht…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close