Een podcast naar verandering

Met trots stel ik graag de podcast voor waarin ik ons verhaal over Eefje vertel. Ik had de eer geïnterviewd te worden door Jonneke Van Maanen voor haar podcast-reeks ‘Van begin tot gezin’. Via onderstaande links is deze te beluisteren. 

Deze podcast kwam er niet zomaar, maar het is een zeer bewuste keuze met een duidelijke missie. Namelijk het bekender maken van eetstoornissen bij baby’s en peuters. Nog veel te vaak wordt deze problematiek laattijdig herkend én erkend. Dit is niet enkel frustrerend en zwaar voor ouders. Het kan daarnaast ook levensbedreigend zijn voor jonge kinderen, wat ook blijkt uit ons verhaal. Het is zo belangrijk dat alle hulpverleners, alle dokters en zeker alle kinderartsen weten dat niet alle kinderen zullen eten als ze honger hebben. Sommige kinderen zullen zichzelf wél uithongeren als er niet tijdig wordt ingegrepen. Het doorbreken van die mythe is iets waarvoor ik zal blijven ijveren. De nood aan meer bewustwording en ondersteuning is hoog. Door hierop preventief te anticiperen kan er vermeden worden dat een eetstoornis zich steeds dieper nestelt in het kind. Zoniet, dan is residentiële opname vaak de enige uitweg en dat wil ik zoveel mogelijk vermijden voor al diegenen die na ons komen. Een baby of peuter hoort thuis te kunnen blijven bij zijn ouders, maar hiervoor is meer ondersteuning noodzakelijk.

Hiermee tracht ik iets in beweging te krijgen in het hulpverleningslandschap. Hoe meer deze podcast beluisterd en verspreid wordt, hoe beter. Ik zou het dan ook enorm waarderen als dit massaal gedeeld kan worden 🙂 

En als laatste maar zeker niet minder belangrijk wil ik natuurlijk ook een steun zijn voor anderen. Voor alle ouders die er nog middenin zitten, weet dat jullie niet alleen zijn. Volg je gevoel en vertrouw op jezelf, op je intuïtie!

Ik hoop dat ik anderen kan inspireren met mijn verhaal.
Veel luistergenot!

Een gedachte over “Een podcast naar verandering

  1. Peeters Agnes 10 juli 2021 — 12:55

    Terecht Anneke dat je de medische wereld bewust maakt dat eetstoornissen zich al bij kleine baby’s manifesteren. Succes met heel de opzet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close